BiH

Fojničani predstavili svoje poljoprivredne proizvode u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Fojničani predstavili svoje poljoprivredne proizvode u Sarajevu

Voćko i povrćko, jedan je od predstavnika fojničkih poljoprivrednih proizvođača koji je ove godine imao priliku da se predstavi na Sarajevo Holiday Marketu uz podršku USAID/Sweden FARMA II projekta.

Admir Osmanović je pokrenuo „Voćko i povrćko“ u Fojnici prije dvije godine, nakon skoro deset godina rada u poljoprivredi. Njegova ideja bilo je pokretanje prerade na tradicionalni način, fokusirajući se na prodavnice zdrave hrane i povezivanje s kupcima širom zemlje.

- Pokrenuli smo posao, te danas imamo sirupe, džemove, sokove, radimo svježe povrće u marinadi. S vremenom smo razvili naš koncept, koji je postao prepoznatljiv. Kupci dolaze do nas preko preporuke, radimo besplatnu dostavu i nudimo zdrav proizvod. U narednu srijedu, 26. decembra, dolazimo opet na Sarajevo Holiday Market, te se nadam da će građani Sarajeva prepoznati kvalitetu naših proizvoda - kazao je Osmanović.

Na Sarajevo Holiday Marketu su i predstavnici Mljekare "FojnicaMilk", koja je osnovana u tom kraju, poznatom po čistoj prirodi i ljekovitim termalnim izvorima.

- Daleko od industrije i bilo kakvih zagađivača, naše krave pasu ljekovito bilje i daju mlijeko vrhunskog kvaliteta i arome. Svi proizvodi proizvedeni su na tradicionalan i potpuno prirodan način, bez dodatka konzervansa. Iz ponude izdvajamo svježi sir, dimljeni masni sir, masni sir, kajmak, i papriku u pavlaci - kazao je Nermin Omanović iz FojnicaMilka, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Biznis.ba / FENA