BiH

Foto: Atraktivna plaža Vrućica dobila novi i atraktivniji izgled

Autor: Biznis.ba

Plaža Vrućica jedno je od najatraktivnijih, najljepših i najomiljenijih mjesta na kojima Banjalučani provode ljeto, a ove godine je dobila novi izgled.

U uređenje ovog prostora sa termomineralnim vodama, uloženo je oko pola miliona KM.

Prošle sedmice na otvaranju plaže Vrućica prisustvovao je i gradnačelnih Banja Luke Draško stanivokuvić koji je kazao da je ovo mjesto rehabilitovano i da je dobilo sasvim novo ruho.

"Uz termomineralne vode, prostor ima i svlačionice, javne toalete, stepenice sa zaštitnom ogradom. Jednostavno, ovo je novi raj i prostor da provedet ljeto u Banjoj Luci", naglasio je gradonačelnik.

Najavio je da će ovih dana biti otvorena i nova plaža na potezu od Gradskog do Zelenog mosta, banjalučka Kopakabana.

"Sa tom plažom, onom u Srpskim Toplicama (Gornjem Šeheru) koju smo otvorili prošle godine i ovom koju danas otvaramo, to će biti oko dva kilometra uređene obale Vrbasa. Na tome se ne zaustavljamo, nego već od septembra pripremamo prvu promenadu uz Vrbas, od „Alibabe“ do Srpskih Toplica još dva kilometra, tako da kada se sve sabere dobićemo četiri kilometra pješačkih zona obalom Vrbasa. To je zaista nešto što Banjoj Luci nedostaje i čemu se svi Banjalučani raduju", zaključio je gradonačelnik i dodao da će boravak na ovoj plaži biti besplatan, kao i do sada.

Napomenućemo da se na lokalitetu plaže Vrućica nalaze termomineralne vode koje su još koristili i stari Rimljani, a na ovom dijelu Banje Luke nalazi se pet izvora. Visina temperature je 25 do 35 stepeni Celzijusovih. Radi se o zemno-alkalnoj sulfatnoj vodi koja zbog visoke koncentracije sumpora značajno poboljšava stanje kod pacijenata sa reumatološkim oboljenjima, degerenativnim oboljenjima kičmenog stuba, zglobova, oboljenja kože i cirkulacije.

Biznis.ba