BiH

Ganić: Opredjeljenje Vlade ZDK je stabilnost i razvoj

Autor: Biznis.ba
Ganić: Opredjeljenje Vlade ZDK je stabilnost i razvoj

Ovogodišnji Međunarodni sajam privrede "Tešanj 2019" bio je u fokusu današnjeg susreta premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirze Ganića s predsjednikom i članom Upravnog odbora Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj Senada Brke i Izudina Ahmetlića.

Regionalna saradnja je tema koja će dominirati sajmom, a kako je istaknuto Vlada Zeničko-dobojskog kantona pruža podršku sajmu i smotri postignuća privrede Tešnja, koja doprinosi liderskoj poziciji ZDK-a na izvoznoj ljestvici Federacije Bosne i Hercegovine.

Ganić je podvukao da je opredjeljenje ove Vlade stabilnost, razvoj, a posebno unapređenje poslovnog ambijenta i uklanjanje barijera, kako bi privreda dobila dodatni zamah, ističući da privrednici moraju biti tretirani kao osobe od najvišeg javnog interesa, jer oni otvaraju nova radna mjesta.

Na sastanku je ukazano na problem otežanog saobraćaja magistralnom cestom M-17 zbog rekonstrukcije tunela Vranduk.

Dogovoreno je da se s Federalnom direkcijom za ceste organizira sastanak na kojem bi se definirale mjere kako bi se gužve na najprometnijoj saobraćajnici u državi smanjile, jer posljedice zastoja trpe i građani i privreda cijele BiH, saopćeno je iz Press služba ZDK.

Biznis.ba / FENA