BiH

Gudeljević - Pilgrim: ILO spreman pomoći projekte zapošljavanja u BiH

Autor: Biznis.ba

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa direktorom Ureda Međunarodne organizacije rada (ILO) za srednju i istočnu Europu Markusom Pilgrimom o projektima koje ta organizacija provodi u BiH, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Pilgrim je informirao ministricu Gudeljević o aktivnostima koje su provedene u Bosni i Hercegovini, naglašavajući značaj projekta koji je implementiran u suradnji sa njemačkim GIZ-om i UNDP-om, koji financira Europska unija, a fokus mu je na razvoju poduzetništva i zapošljavanju žena i mladih. Rekao je da je uspješno proveden projekt lokalnog partnerskog zapošljavanja u okviru kojeg je oko 2000 ljudi obučavano, a oko 600 je zaposleno. Pilgrim je najavio mogućnost za pokretanje druge faze projekta s ciljem suradnje sa lokalnim zajednicama u zapošljavanju.

Markus Pilgrim je podsjetio da je 2015.godine istekao Program dostojanstvenoga rada za Bosnu i Hercegovinu. Imajući u vidu da dokument definira suradnju pojedinih država sa ILO, izrazio je očekivanje da će novi dokument uskoro dobiti suglasnost svih razina vlasti.

Ministrica Gudeljević naglasila je da je stvaranje ambijenta u kojemu će mladi pronalaziti svoje mjesto u društvu i mogućnosti zapošljavanja, jedan od osnovnih prioriteta na kojem će raditi. Iskazala je i spremnost za daljnju suradnju sa Međunarodnom organizacijom rada na projektima zapošljavanja u Bosni i Hercegovini.

Biznis.ba / FENA