BiH

Hemofarm fondacija donirala medicinsku opremu zdravstvenim ustanovama u BiH

Autor: Biznis.ba
Hemofarm fondacija donirala medicinsku opremu zdravstvenim ustanovama u BiH
Donacijama medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Donjem Vakufu i Šekovićima, Hemofarm fondacija realizovala je projekt pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog projekta, Hemofarm fondacija donirala je 21.500 eura za nabavku EKG aparata, laboratorijske opreme, defibrilatora, aspiratora, te druge medicinske opreme neophodne za svakodnevni rad ustanovama u četiri izrazito nerazvijene opštine Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ.

"Zahvalni smo Hemofarm fondaciji na pruženoj pomoći. Naša sredstva su prilično oskudna, a nova medicinska oprema nam je potrebna za nesmetan rad. Baš zato nam ova pomoć mnogo znači, jer smo naš dom zdravlja opremili sa najmodernijim EKG aparatima, aspiratorima, inhalatorima, heliolampom i značajnim količinama potrošnog materijala za stomatološku službu", izjavio je povodom donacije dr Snežan Sokić, načelnik Doma zdravlja „Sveti Sava" u Šekovićima.

Direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević istakla je da su jednake mogućnosti za kvalitetno liječenje, bez obzira na stepen razvijenosti opštine i nivo zdravstvene zaštite, od primarne važnosti: „U razgovorima sa zaposlenima u ovim domovima zdravlja shvatili smo koliko je ovaj projekat suštinski pomogao radu medicinskih radnika. Domovi zdravlja su prvo utočište za bolesne i baš zato je važno da u njima dobiju kvalitetnu pomoć i negu. Hemofarm fondacija danas, baš kao i u prethodnih 25 godina, trudi se da bude pravi partner zdravstvenom sistemu i da pokaže iskrenu brigu za zdravlje građana, a ovaj projekat je najbolja potvrda našeg zalaganja“.

Hemofarm fondacija do danas je realizovala više od 2.000 aktivnosti u ukupnoj vrijednosti od 12 miliona eura. Tokom prethodnih 25 godina, Fondacija je podržala brojne zdravstvene ustanove u zemljama u kojima je prisutna kompanija Hemofarm.

Biznis.ba