BiH

H&M otvara prodavnicu u Banjoj Luci, raspisan konkurs za prijem radnika

Autor: Biznis.ba
H&M otvara prodavnicu u Banjoj Luci, raspisan konkurs za prijem radnika
Sudeći prema oglasima na Posao.ba, kompanija H&M traži direktora sektora, blagajnika, prodavača, menadžera prodavnice i pravnika. H&M traži po jednu osobu za svaku od ovih pozicija.

"Sve što je dosad poznato jeste da oni dolaze u Banja Luku te da kreće regrutacija i odabir novih radnika. Lokacija prodavnice te bilo kakve dodatne informacije nisu poznate. Onoliko koliko piše u oglasima za posao, toliko je i nama poznato", kazala nam je menadžerica Erna Saljević iz agencije Posao.ba.

Kako se navodi u oglasima za posao, H&M traži otvorene, organizovane, ambiciozne i optimistične radnike koji imaju veliku strast prema modi i liderske osobine. Potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, a svi kandidati moraju biti u mogućnosti putovati u druge zemlje.

"H&M dolazi u BiH. Brend H&M ima svoje fanove širom svijeta i prešao je dug put od prve prodavnice koju je otvorio davne 1947. godine u švedskom gradu Vasterasu. H&M kompanija okuplja više od 171.000 kolega različitih nacionalnosti širom svijeta te ima više od 4.700 prodavnica na 69 tržišta. Trudimo se imati najbolje jer najviše brinemo o našim vrijednostima", navodi se u oglasima za posao.

Podsjećamo, ranije smo pisali kako je ogranak H&M-a u Sarajevu registrovao firmu pod nazivom H&M Hennes & Mauritz B&H. Prema prvim špekulacija prodavnica H&M u Sarajevu mogla bi biti smještena u tržnom centru Alta, prenosi Klix.

Biznis.ba