BiH

Holiday Market i ove godine u parku Hastahana

Autor: Biznis.ba
Holiday Market i ove godine u parku Hastahana
U ponedjeljak, 5. novembra 2018. godine u Općini Centar Sarajevo potpisan je ugovor između predstavnika Općine Centar i Fondacije Sarajevo Navigator, a u vezi organizacije ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa.

Ugovor je u ime Općine Centar potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Fondacije Sarajevo Navigator predsjednica upravnog odbora Nataša Musa.

Najveseliji sarajevski zimski događaj Sarajevo Holiday Market i ove godine će se dešavati u parku Hastahana na Marijin Dvoru i to u vremenu od 5. decembra 2018. do 13. januara 2019. godine, a u okviru tog perioda Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

Sarajevo Holiday market ponudit će i ove godine bogat sadržaj koji ima cilj upotpuniti prazničnu sezonu i načiniti zimsku bajku u središtu glavnog grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva.

Među ponuđenim sadržajima ponovno će biti i ledena ploha, a besplatne termine za klizanje naših sugrađana u periodu od 1. do 31. januara 2019. godine je obezbijedila Općina Centar koja je izdvojila 25.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta za ovu namjenu.

Podsjećanja radi, Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost Udruženja građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID Sida Firma Projecta i u saradnji sa Gradom Sarajevom.

Musa je izrazila veliku zahvalnost načelniku Ajnadžiću na svesrdnoj podršci u organizaciji ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa.

-I ove godine ćemo ponuditi bogat kulturno-zabavni program u kojem će moći uživati sve generacije naših sugrađana, ali i turista koji posjete naš grad tokom zimskih praznika, istakla je Musa.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je Općina Centar, u želji da poboljša turističku ponudu, ali i da svojim građanima obezbijedi ugodniji ambijent za predstojeće praznike, odlučila da pomogne organizaciju Holiday Marketa.

-Raduje me da se i ove godine Holiday Market održava na području naše lokalne zajednice i sada već možemo reći da to postaje tradicija. Ovo neće biti jedini događaj tokom zime u ovoj lokalnoj zajednici. Naš plan je proširiti ovakve aktivnosti na još nekoliko lokaliteta kako bismo imali zaista jednu pravu zimsku bajku. Ovogodišnja manifestacija ponudit će raznovrstan sadržaj, a Općina Centar je prepoznala višestruki značaj. On se prvenstveno ogleda u privlačenju turista, ali i prilici da naši najmlađi sugrađani tokom narednog perioda imaju priliku da besplatno koriste ledenu plohu za šta smo obezbijedili finansijska sredstva, istakao je Ajnadžić.

Biznis.ba