BiH

Hotel Grand Sarajevo ima novog vlasnika

Autor: Biznis.ba
Hotel Grand Sarajevo ima novog vlasnika

Kompanija Nasko postala je 100-procentni vlasnik Hotela Grand d.o.o. Sarajevo otkupivši udjele koje su imali BH Banka u stečaju, BLBH-Invest GmBH i F.S. Eurotrading

BH Banka u stečaju Sarajevo imala je 19,83 odsto, BLBH-Invest GmBH Beč 60,3 odsto i F.S. Eurotrading d.o.o. Sarajevo (u vlasništvu Sejari Holdinga) 19,87 odsto.

Kupoprodaja je obavljena krajem septembra ove godine, prenosi Indikator.

Unazad dvije godine prodavan je udio BH Banke u stečaju Sarajevo u Hotelu Grand (nominalni upisani iznos kapitala u visini od 1.729.728,00 KM), a cijena je sa početnih 998.850 KM pala na 535.000 KM.

Preduzeće Nasko Gračanica postavilo je Adviju Karić za direktoricu Hotela Grand, a vlasnik kompanije Nasmer Karić je prokurista.

Nasko Gračanica je multisektorska kompanija sa poslovima na području Tuzlanskog kantona u trgovini, ugostiteljstvu (restoran i bazeni), transportu, a posjeduje i benzinske pumpe, stanicu za tehnički pregled vozila...

U prošloj godini kompanija je imala vrijednost poslovanja od 33,5 miliona KM, te finansijski rezultat od 1,43 miliona KM. Zapošljavala je 67 radnika.

Hotel Grand Sarajevo je hotel sa 3 zvjezdice nedaleko od centra Sarajeva sa 125 soba i dva restorana.

Preduzeće Hotel Grand ima vrijednost imovine od 9,92 mil KM. U prošloj godini ostvarilo je prihod od 961,7 hiljada KM, te imalo negativan rezultat od -3,1 hiljadu KM. Zapošljavalo je 19 radnika.

(Biznis.ba)