BiH

Hotel ibis Styles Sarajevo počeo sa radom

Autor: Biznis.ba
Hotel ibis Styles Sarajevo počeo sa radom

Ibis Styles, novi hotelski brand vodeće svjetske grupacije AccorHotels, sa završetkom radova na novom tornju sa 112 novih soba oficijelno je otvorio vrata u Sarajevu i počeo poslovati pod imenom ibis Styles Sarajevo.

Adaptacija starog dijela zgrade sa 69 soba nekadašnjeg hotela Sarajevo nastavlja se do kraja 2018. godine, kada će ibis Styles tim i svečano obilježiti ulazak na bh. tržište.

Po završetku svih radova, hotel će imati ukupno 181 sobu, konferencijske sale za 800 osoba, što je jedan od najvećih kongresnih kapaciteta u gradu, Spa centar te restoran, cafe i panoramski sky bar.

Ukupno ulaganje u projekat, na čijem su izvođenju angažovane domaće kompanije, iznosi oko 30 miliona KM, a hotel zapošljava 70 ljudi, uključujući oko 30 novih radnih mjesta.

Ibis Styles spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela, prisutnih na više od 400 lokacija širom svijeta, a prepoznatljiv je po zanimljivim enterijerima koji prate određenu temu. Tako je ibis Styles toranj sa svojim veselim bojama osvježio urbanu sliku sarajevskog naselja Alipašino polje, a dizajn unutrašnjosti je nadahnut Sarajevom i njegovom tradicijom zimskog sporta.

Maštovit, hrabar i razigran enterijer spaja tradicionalne bosanske motive sa industrijskim dizajnom u jednu harmoničnu igru kontrasta koja simbolizira duh Sarajeva. Bosanski ćilimi i bakreno posuđe ilustruju historiju i zanatsku tradiciju grada, a ukomponovani su sa betonom, neonskim svjetlima i modernim komadima namještaja koji predstavljaju mladu kulturu i dinamiku Sarajeva. Tradicija zimskih sportova i sjećanje na Zimske olimpijske igre je dočarana dosjetljivim detaljima poput retro skija koje dekorišu zidove u sobama ili snow board ljuljačkama ispred recepcije.

Biznis.ba / FENA