Ministarstvo kulture i sporta

Hrasnica će uskoro dobiti modernu višenamjensku sportsku dvoranu

Autor: Biznis.ba
Hrasnica će uskoro dobiti modernu višenamjensku sportsku dvoranu
Foto: Facebook

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo podržalo je izgradnju nove sportske dvorane u Hrasnici, a u pitanju je sufinansiranje projekta u iznosu od 2.150.000 KM.

Ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda je istakao kako vjeruje da će izgradnja jednog ovakvog savremenog prostora koristiti mladim ljudima, kako bi slobodno vrijeme iskoristili na kvalitetan i koristan način, a ujedno će poboljšati uslove za sportiste u Kantonu Sarajevo.

“Izgradnja dvorane u Hrasnici od strateškog je značaja za Kanton Sarajevo. Siguran sam da će nova sportska dvorana poboljšati kvalitet građana, kako općine Ilidža tako i svih građana Kantona Sarajevo, te da će u novoj dvorani stasavati nove generacije naših sportskih reprezentativaca”, rekao je ministar Magoda.

Dodao je kako će Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo biti bezrezervna podrška ovom, ali i svim drugim projektima koji se budu realizovali na području općine Ilidža.

Dvorana će imati sve uslove za igranje međunarodnih utakmica, kao i utakmica domaćih prvenstava, a kapacitet dvorane je 1.000 sjedećih mjesta.