BiH

Inicirana poljoprivredna suradnja Orašja i Dubrave

Autor: Biznis.ba
Inicirana poljoprivredna suradnja Orašja i Dubrave

Načelnik Općine Dubrava iz Republike Hrvatske Tomislav Okroš posjetio je Orašje gdje je s načelnikom te općine Stankom Vincetićem razgovarao o uspostavi zajedničke suradnje u području poljoprivrede.

Tijekom posjeta, načelnik Vincetić predstavio je Općinu Orašje, njezine aktualne projekte, ali i probleme s kojima se susreće u svom radu.

To se prvenstveno odnosi na nedostatak novaca za održavanje kapitalnih projekata čiju izgradnju uglavnom financiraju više razine vlasti i međunarodne organizacije, a dotaknuo se i problema iseljavanja mladih ljudi i ujedno promjene strukture stanovništva na području Orašja.

Načelnik Okroš kazao je da problem odlaska stanovništva postoji i u njegovoj općini koja je samo 45 kilometara udaljena od Zagreba, a broji oko pet i pol tisuća stanovnika. Međutim, u toj općini prihodi zasad rastu, zahvaljujući poreznoj reformi.

Kako je Općina Dubrava pretežno poljoprivredni kraj dogovoreno je da se pokuša uspostaviti zajednička suradnja na tom polju s čijim bi se projektima moglo aplicirati na Interreg program Europske unije.

Naredni susret na kojem bi se više razgovaralo na tu temu dva načelnika dogovorili su za rujan, objavila je Općina Orašje.

Biznis.ba / FENA