Imenovanja

Ivana Prvulović nova šefica Federalne inspekcije

Autor: Biznis.ba
Ivana Prvulović nova šefica Federalne inspekcije
Foto: Ivana Prvulović

Vlada Federacije BiH donijela je Rješenje o privremenom postavljenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Za direktoricu ove uprave do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci, postavljena je Ivana Prvulović, počev od 1.7.2024. godine.

Prethodno je doneseno Rješenje kojim se razrješava dužnosti dosadašnji direktor ove federalne uprave Anis Ajdinović na lični zahtjev, sa 30.6.2024. godine.

Ivana Prvulović rođena je 1984. godine u Sarajevu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2007. godine. Osim formalnog obrazovanja, znanje je sticala i na brojnim stručnim edukacijama, konferencijama i obukama. Iza nje je preko 13 godina rada u struci. Od 2016. godine upisana je u Imenik Advokatske komore FBiH, a prije nego što je počela raditi kao advokatica, bila je zastupnica za patente, saradnica na zaštiti prava industrijskog vlasništva u Agenciji za zaštitu industrijske svojine, sekretarka u Državnoj komisiji za granicu BiH te asistentica za marketing i promociju u Proeventu.

U Vladi KS je bila ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.

Govori engleski i španski, a ima osnovna znanja iz njemačkog, talijanskog i turskog jezika.