Eurosjaj Konjic

Jasmin Badžak proglašen privrednikom godine u BiH

Autor: Biznis.ba
Foto: Jasmin Badžak prima priznanje za privrednika godine

Vlasnik kompanije Eurosjaj iz Konjica Jasmin Badžak proglašen je za privrednika godine u Bosni i Hercegovini, u okviru manifestacije Večernjakov pečat.

- Nalazimo se u izazovnom vremenu u kojem je potrebno naći novu energiju, kako bi se ti izazovi uspješno prebrodili. Ovo priznanje je nova energije i ujedno obaveza za mene, da svojim radom pomognem Bosni i Hercegovini. Jer, vjerujem u Bosnu i Hercegovini i da se isplati ulagati u nju.

Eurosjaj d.o.o. je preduzeće osnovano 1996. kao jedna od prvih “Joint venture” aktivnosti u BiH. Osnovna djelatnost je proizvodnja i plasman hemikalija za galvanotehniku, industrijskih odmašćivača, proizvoda za fosfastiranjue i pripremu prije lakiranja, te specijanih lubrikanata.Pored toga, posebno se izdvajaju u dijelu površinske zaštite metala.

Eurosjaj je partner jednog od najvećih svjetskih proizvođača specijaliziranih hemijskih proizvoda, a iz Konjica rade za giganta poput Audia, Citroëna, Peugeota ...

Kompanija Eurosjaj ima implementiran sistem upravljanja kvalitetom i okolinom ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015. Također je implementiran i standard IATF 16949 (Prvo izdanje od 2016-10-01) koji definira zahtjeve za sisteme upravljanja kvalitetom za projektovanje i razvoj, proizvodnju i servis automobilske industrije.