EESTEC LC Sarajevo

JobFAIR '24: Iskoristi svoju šansu!

Autor: Biznis.ba
JobFAIR '24: Iskoristi svoju šansu!
Foto: JobFAIR '24

JobFAIR je sajam zapošljavanja namijenjen studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije.

Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Sarajevo organizuje ovogodišnji Sajam pod nazivom “JobFAIR '24 - Iskoristi svoju šansu!” na platou Kampusa UNSA, koji će se održati 4. i 5. novembra.

Glavni cilj JobFAIR-a je omogućiti studentima i diplomcima da se povežu sa predstavnicimavodećih kompanija u Bosni i Hercegovini. Ovaj sajam, koji se održava već šesnaestu godinu zaredom, potvrđuje svoj kvalitet kroz rastuće interesovanje studenata i poslodavaca.

Posjetioci će imati priliku da kroz neformalne razgovore saznaju koje su ključne vještine potrebne za stalno zaposlenje, kao i kako aplicirati za praksu ili posao kod učesnica Sajma. Predstavnici kompanija će imati priliku upoznati mlade talente, procijeniti njihovu spremnost za rad, te vidjeti kako mogu doprinijeti i napredovati unutar kompanija, što je od posebnog značaja na sve zahtjevnijem tržištu rada. I ove godine se održavaju popratne aktivnosti koje pomažu studentima da unaprijede svoje vještine.

Career Speed Dating nudi jedinstvenu priliku za studente, uključujući brze intervjue sa kompanijama, gdje imaju priliku da se direktno predstave poslodavcima i ostave dobar prvi utisak. Pored toga, kompanije održavaju prezentacije svojih projekata, vrijednosti i otvorenih pozicija, što omogućava studentima da se upoznaju s njihovim radnim okruženjem i misijom. Kroz tech talks sesije, studenti mogu saznati više o najnovijim tehnologijama i inovacijama u industriji, dok im radionice o pisanju CV-ja i uređivanju LinkedIn profila pružaju praktične savjete za unaprjeđenje njihove profesionalne prezentacije. Također, panel diskusije omogućavaju studentima da čuju stručna mišljenja profesionalaca, diskutuju o aktuelnim izazovima i steknu bolji uvid u buduće trendove u industriji.

Ove godine smo se posvetili smanjenju našeg negativnog uticaja na okolinu. Putem platforme TvojCO2, za svaku kompaniju učesnicu JobFAIR-a zasadili smo po jedno drvo, nastojeći što više doprinijeti očuvanju prirode. Osim toga, posebnu pažnju smo posvetili reciklaži – sav otpad s JobFAIR-a, koji je moguće reciklirati, bit će recikliran. Uložili smo napore da tokom sajma koristimo reciklirane i održive materijale, te na taj način promovišemo svijest o važnosti ekološki odgovornih praksi.

Detaljne informacije o sajmu, uključujući termine radionica i načine prijave, biće dostupne na zvaničnoj web stranici projekta, www.jobfair.ba, kao i na društvenim mrežama.

Pratite nas na Facebook, Instagram, LinkedIn za najnovije vijesti i savjete, poručuju iz EESTEC LC Sarajevo.