BiH

Jusko potpisao Protokol kojim se mijenja i dopunjava INTERBUS sporazum

Autor: Biznis.ba
Jusko potpisao Protokol kojim se mijenja i dopunjava INTERBUS sporazum
Uime Bosne i Hercegovine, državni ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko, a u prisustvu Jaroslawa Pietrasa, generalnog direktora za okoliš, obrazovanje, promet i energiju Generalnog sekretarijata Vijeća, Maje Bakran, zamjenice generalnog direktora za investicije, inovacije i održivi promet, DG MOVE, i Eddya Hiegeoisa, šefa Jedinice za kopneni prijevoz, DG MOVE, potpisao je danas u Briselu Protokol kojim se mijenja i dopunjava Sporazum o međunarodnom povremenom prijevozu putnika običnim i putničkim autobusima (INTERBUS sporazum) tako što se mogućnost pristupanja proširuje na Kraljevinu Maroko.

Uzimajući u obzir potrebu za daljnjim razvojem međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, novim proširenjem ugovorne strane INTERBUS sporazuma unaprijedit će razvoj povremenog međunarodnog cestovnog prijevoza putnika običnim i putničkim autobusima u Evropi, kao i u ostalim zemljama potpisnicama Sporazuma, čime će se olakšati  organizacija i obavljanje prijevoza te turistička i kulturna razmjena.

Potpisivanjem Protokola omogućava se bh. prijevozničkim preduzećima daljnje unapređenje međunarodnog cestovnog prijevoza putnika, navedeno je u saopćenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Biznis.ba / FENA