Direktor JP Autoceste FBiH

Lasić priznao: Izgradnja dionice brze ceste kod Viteza kasnit će najmanje 10 mjeseci

Autor: Biznis.ba
Lasić priznao: Izgradnja dionice brze ceste kod Viteza kasnit će najmanje 10 mjeseci
Foto: JP Autoceste FBiH

Iako je prvobitni rok za završetak radova na dionici Lot 5 brze ceste od Viteza do Nević Polja bio do februara ove godine, nove projekcije kažu da bi to trebalo biti do kraja godine, kazao je u srijedu u Novom Travniku v. d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić.

"Uvijek ima nekih specifičnosti na terenu, na gradilištu, tako da je teško precizirati rokove. U ovoj kalendarskoj godini ova dionica bi trebala biti potpuno završena", rekao je Lasić.

Ono oko čega je projekt mijenjan nekoliko puta na različite zahtjeve iz lokalne zajednice, dio dionice oko Poslovne zone PC 96 u VItezu, uskoro bi, najavio je Lasić, trebalo biti riješeno.

"Ove godine trebali bismo raspisati da se tender za to područje radi isto u sklopu dogovora s lokalnom zajednicom. Bez obzira na sve, moramo poštivati zahtjeve lokalne zajednice. Tu imamo određene specifičnosti, ali struka je u završnoj fazi da i to "blagoslovi", tako da ćemo ići i u raspisivanje tog dijela", kazao je Lasić.

U zgradi Općine Novi Travnik danas je održan sastanak koji je rezultirao potpisivanjem Sporazuma između JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) i Općine Novi Travnik.

Sastanku su prisustvovali ministrica saobraćaja i komunikacija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Andrijana Katić, vršilac dužnosti direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić, te načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Sporazum ima za cilj olakšati saradnju između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i lokalne zajednice tokom izgradnje dijela brze ceste Lašva - Nević Polje, posebno na području LOT 5: petlja Vitez - izlaz iz poslovne zone - petlja Nević Polje.