BiH

Mahathir najavio dolazak malezijske delegacije na 'Sarajevo halal sajam'

Autor: Biznis.ba
Mahathir najavio dolazak malezijske delegacije na 'Sarajevo halal sajam'

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić najavio je danas u Kuala Lumpuru održavanje “Sarajevo Halal Fair-a”, međunarodnog sajma halal industrije, koji će od 27. do 29. septembra biti održan u bh. prijestolnici.

Ovom prilikom Bukvić se susreo i sa novoimenovanim malezijskim premijerom Tun Mahathir bin Mohamadom i predstavio mu privredne potencijale BiH i predstojećeg Sarajevo halal sajma.

Predsjednik Uprave BBI banke prezentirao je i mogućnosti bh. privrede, kao i privrede zemalja u regionu jugoistočne Evrope.

- Premijer Mahathir, kao dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine, potvrdio je dolazak privredne delegacije u septembru na Sarajevo halal sajam, a sam premijer će se učesnicima Sajma obratiti putem video linka. Također, imali smo veoma uspješne sastanke i sa čelnim ljudima iz malezijske Trgovačke i industrijske komore, malezijske Korporacije za razvoj vanjske trgovine - MATRADE, Korporacije za razvoj halal industrije, te predstavnicima nekih od najvećih kompanija iz ove zemlje - izjavio je nakon sastanka Bukvić.

Inače, bh. delegacija imala je čast biti među prvim gostima malezijskog premijera Mahathira, koji je i na ovaj način još jednom potvrdio svoju podršku bh. ekonomiji.

Susretu sa Tun Mahathir bin Mohamadom prisustvovali su i bh. ambasador u Maleziji Emir Hadžikadunić, dr. Selma Kalota i Mirza Vejzagić iz BBI VIP Business Cluba, saopćeno je iz BBI banke.

Biznis.ba / FENA