BiH

Mandić: U martu ili aprilu počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

Autor: Biznis.ba
Mandić: U martu ili aprilu počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

Ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Srđan Mandić najavio je u izjavi za televiziju N1 da već u martu ili aprilu počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u glavnom gradu vrijedna nekoliko miliona maraka. Ukazao je na to da se u dvije ili tri godine ne mogu riješiti problemi u Sarajevu koji su se gomilali godinama.

Mandić je podsjetio da Ministarstvo komunalne privrede obuhvata sedam preduzeća sa ukupno 3.500 zaposlenih. Kazao je da se upoznao problemima u tim preduzećima.

- To su firme koje pružaju usluge i koje moraju biti oslobođene politike. Dakle, moramo imati vodu, da je grad očišćen, da smo ugrijani. Ja na taj način posmatram svrhu ministarstva - rekao je Mandić.

Naglasio je da je radio u mnogim privatnim kompanijama gdje se imao priliku upoznati sa proizvodnim procesom. Tvrdi da je spreman snositi posljedice za svoj rad. Prema njegovim riječima, svjestan je da je lupa javnosti veća na novoizabranu Vladu Kantona Sarajevo u odnosu na one prethodne sazive.

Kao razlog zašto je prihvatio ministarsku funkciju je naveo izazov, te je podsjetio da se velike količine vode gube prilikom distribucije od izvorišta do kranjih potrošača.

Dotakao se i sastanka s predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj koja će finansirati rekonstrukciju vodovodne mreže u bosanskohercegovačkoj prijestolnici.

- Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekt od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu- rekao je on za N1 i pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Biznis.ba / FENA