BiH

Ministar Kalamujić: Kantonalni stambeni fond kao važan partner za odgovorno upravljanje imovinom

Autor: Biznis.ba
Ministar Kalamujić: Kantonalni stambeni fond kao važan partner za odgovorno upravljanje imovinom
Foto: Vlada KS

Ministar finansija Kantona Sarajevo, dr.sci. Afan Kalamujić i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojan Bošnjak održali su sastanak s direktorom Kantonalnog stambenog fonda KS Muharemom Salkićem.

Radno-konsultativni sastanak je nastavak ranijih zajedničkih aktivnosti u vezi upravljanja imovinom KS, s posebnim fokusom na povrat one imovine koja je u vlasništvu KS, ali trenutno pod upravom drugih nivoa vlasti.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima za rekonstrukciju i održavanje nekretnina koje su u vlasništvu Kantona.

Iako svjesni činjenice da je pred novim ministrima dugotrajan proces, izražena je odlučnost da se s ovim procesima nastavi u cilju osiguravanja efikasnog upravljanja poslovnim prostorima i imovinom u vlasništvu Kantona. Rekonstrukcija i održavanje nekretnina je neophodna kako bi se obezbijedila njihova dugoročna funkcionalnost i dobila dodatna vrijednost.

"Ova saradnja ima za cilj poboljšanje stanja poslovnih prostora u vlasništvu Kantona, kao i stvaranje povoljnog okruženja za privredni razvoj. Kolega Bošnjak i ja nastavit ćemo raditi s Kantonalnim stambenim fondom i drugim relevantnim institucijama, kako bismo unaprijedili postojeće stanje u ovoj oblasti, te iskoristili postojeće resurse za buduće dugoročne i isplative projekte za KS, ali i sve građanke i građane", rekao je ministar Kalamujić.