BiH

Mostar predstavlja našu zemlju na jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Londonu

Autor: Biznis.ba
Mostar predstavlja našu zemlju na jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Londonu

Na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova WTM, čije se 44. izdanje održava u Londonu od šestog do osmog novembra, Bosnu i Hercegovinu zajednički predstavljaju Grad Mostar, Turistički klaster Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

U izaslanstvu Grada Mostara su savjetnici gradonačelnika Marin Čuljak i Ines Ćorić, načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja, te stručni savjetnik za strategiju razvoja i koncesije Mia Drmać.

Pored klasičnog izlagačkog dijela, sajam WTM London nudi velike mogućnosti za unapređenje poslovanja, umrežavanje, B2B sastanke s predstavnicima turističke industrije, medijsku promociju, razmjenu iskustava, prisustvo na business forumima i prezentacijama svjetskih stručnjaka, te praćenje trendova u razvoju turizma.

Sajam WTM u Londonu ugostit će desetine hiljada turističkih profesionalaca iz cijelog svijeta i više hiljada izlagača.

Na sajmu WTM prošle godine je bilo 35 hiljada profesionalaca iz 184 zemlje svijeta, a očekuje se ove godine još veći interes izlagača i poslovnih posjetitelja. Prema procjeni organizatora, za vrijeme trajanja WTM-a dogovorit će se poslovi u vrijednosti sedam milijardi dolara, saopćeno je iz Grada Mostara.

(Biznis.ba / FENA)