BiH

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Autor: Biznis.ba
MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award  2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pripala je nagrada “Pobjednik” renomirane BIG SEE Product Design Award 2018 u kategoriji Home, koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Evrope BIG.

Nagrada BIG SEE Product Design Award 2018  - WINNER dodijeljena je MS&WOOD-u sinoć za kolekciju ‘Elle’ dizajnerice Nataše Perković na svečanosti otvaranja Mjeseca dizajna u Ljubljani. Nagrade BIG SEE predstavljaju oblik istraživanja, priznanja, udruživanja i izlaganja ekonomske i kreativne elite u regionu i njihove izvrsnosti - u cilju podizanja svijesti o potencijalu regiona. “Osjećamo i tvrdimo  da je Jugoistočna Evropa najkreativniji region na svijetu”, jedno je od obrazloženja koje se sinoć moglo čuti od organizatora.

“Ovo je veliko priznanje za cijelu bosanskohercegovačku industriju namještaja. Nakon German Design Award Njemačkog vijeća za dizajn, te Iconic Award sajma u Kelnu, nagrada BIG SEE Product Design Award Winner 2018, snažna je podrška nastojanjima da istrajemo u našoj viziji. Mi smo majstori. Volimo izazove. Uživamo u jednostavnom. Sklad je naš imperativ. Miroljubivo okruženje, okoliš, porodica i zdravlje su vrijednosti koje nas motiviraju na angažman. Solidarnost i human odnos su dokaz da budemo bolji ljudi. Jugoistočna Evropa oduvijek je imala kreativnu snagu kakva se rijetko sreće. Ujedninimo se, upotrijebimo energiju u plemenite i svima korisne svrhe. Pobijedimo predrasude i podjele. Ova nagrada nas obavezuje da našu Bosnu i Hercegovinu i regiju u kojoj živimo učinom boljim mjestom za življenje”, izajavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

A to bolje mjesto je zapravo mjesto novih ideja, obrazovanih ljudi i društva u kojem je snaga vizije ujedno snaga različitosti. “Mi dolazimo upravo iz jednog takvog društva u kojem je jedinstvo u različitostima multikulturalne zajednice posebna vrijednost. Zato insistiramo na sticanju znanja pa smo osnovali prije 4 godine MS&WOOD College. Zbog toga nam je stalo do očuvanja šuma pri čemu smo do sada zasadili na desetine hiljada sadnica nove šume. A pomažemo i u obrazovanju, jer najbolji studenti i svi učenici Srednje tehničke škole u Fojnici, gradiću u kojem se nalazi naša fabrika su naši stipendisti”, kazao je Pilav.

Ovogodišnje izdanje BIG SEE platforme za podršku i razvoj kreativne industrije održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Slovenije kao centralna komponenta uglednog Mjeseca dizajna koji je se održava od 16. do 23. oktobar u Ljubljani. BIG SEE Awards obuhvataju najbolje u regiji Jugoistoče Evrope u šest kategorija iz 18 zemalja: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Kipar, Češka Republika, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Nagrade BIG SEE dodijeljuju se u oblastima kao što su BIG SEE Product Design Award (nagrada za dizajn najboljeg proizvoda), BIG SEE Interior Design (nagrada za dizajn enterijera), BIG SEE Fashion Design Award (modna nagrada), BIG SEE Wood Design Award (dizajnerska nagrada) i BIG SEE Toursim Award (turistička nagrada).

Biznis.ba