BiH

Na Bjelašnici veliki broj skijaša u dnevnim i noćnim terminima

Autor: Biznis.ba
Na Bjelašnici veliki broj skijaša u dnevnim i noćnim terminima

Na Bjelašnici jutros je hladno, u osam sati izmjereno je -10 stepeni. Visina snijega iznosi 27 centimetara. Vidljivost je odlična.

Zbog jakog vjetra koji je otpuhao snježni pokrivač i nedostatka snijega, od Heliodroma do Međustanice šestosjed još neće raditi – saopćeno je iz KJP ZOI’84 OCS.

Tokom jučerašnjeg dana bila jako dobra posjećenost, kako u jutarnjim terminima tako i na noćnom skijanju.

Danas će u funkciji biti liftovi BX i K1 sve do 15.00 sati, a za posjetioce koji ne posjeduju ski opremu, mogu je iznajmiti u Ski rentu.

Na Igmanu je - 9 stepeni, visina utabanog snijega je oko 20 centimetara. Danas su u funkciji dva baby lifta i tubing. Radno vrijeme Ski centra Igman je također do 15.00 sati. Ski opremu moguće je iznajmiti u Ski rentu.

Kako navode iz ZOI '84 1. januara 2020. godine Ski centar će raditi od 9.00 sati do 16.00 sati.

U suradnji sa GRAS-om svaki dan od januara autobus će saobraćati iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom u 9.00 sati iz ulice Franje Račkog, a povratak je u 15.30 sati sa Bjelašnice. Nakon raspusta autobusi će do 1. aprila 2020. godine saobraćati subotom i nedjeljom.

U saradnji sa Centrotransom u januaru autobus vozi iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom ispred Vijećnice u 8.30 i povratkom u 16 sati sa Bjelašnice. Nakon raspusta do 1. aprila 2020. godine autobus će voziti u dane vikenda.

( FENA)