BiH

Najavljeni brojni sadržaji tokom sajma 'Dani jabuke' u Goraždu sredinom oktobra

Autor: Biznis.ba
Najavljeni brojni sadržaji tokom sajma 'Dani jabuke' u Goraždu sredinom oktobra

U Goraždu će od 12. do 14. oktobra biti održana 19. privredno-kulturna manifestacija "Dani jabuke“. Organizatori očekuju učešće brojnih izlagača iz regiona, a nakon nekoliko godina pauze ponovno je jedan od sadržaja kviz znanja za učenike poljoprivredno–tehničkih škola iz regiona.

Predsjednik organizacionog odbora manifestacije "Dani jabuke“ Mirsad Hubanić ističe da skoro dvije decenije postojanja sajma, čiji je osnovni cilj promocija voćarstva i Goražda kao voćarskog kraja, najbolje govore o njegovom uspjehu.

- Ova manifestcaija zauzima mjesto sredinom oktobra kada se sumiraju učinci poljoprivredne proizvodnje, a pripreme za njeno održavanje uveliko traju i prema svakodnevnim prijavama učesnika, ovo bi trebao biti jedan od najposjećenih i najboljih sajmova do sada. Interesovanje izlagača, ali i posjetilaca je u ovoj godini na izuzetno visokom nivou što i nismo očekivali, s obzirom na krizu i stanje u poljoprivredi u cijeloj državi, ali generalno imamo veliki odziv - kazao je Hubanić.

Sajam će i ove godine obilovati brojnim sadržajima i edukativnim predavanjima, a nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, ove godine dio manifestacije ponovo će biti međunarodni kviz znanja za učenike poljoprivredno–tehničkih škola iz regiona.

- Prijave su u toku za rana takmičenja poput kviza znanja, kao i takmičenja 'Smotaj i probaj slatko od jabuke' i uvijek je to interesantno posjetiocima tako da ćemo sve one koji dođu na sajam počastiti delicijama od jabuke. Planirana su razna predavanja uz učešće eminentnih stručnjaka, biće prisutni razni instituti, zavodi, zadružni sektor, predstavnici Privredne i Obrtničke komore FBiH, poslodavci, tako da očekujemo da će sajam biti na visokom novu - kazao je Hubanić.

(Biznis.ba / FENA)