Među sladokuscima, radi se o svjetski važnom događaju – nakon mliječne, tamne i bijele, nakon osamdeset godina, kompanija Barry Callebaut na tržište je plasirala i roza čokoladu, bez umjetnih boja.
Osim boje, karakterističnog je i ukusa. Prvo što osjetite jeste autentični karakter mliječne čokolade, kremaste teksture i tipične tamne note kakaa, a zatim talas ukusa šumskog voća, s prepoznatljivim notama maline i tek malo borovnica, uz vrlo malo kiselkastog doživljaja okusa.
Karakteristična boja i ukus potiču od zrna kakaovca boje rubina i nisu posljedica dodavanja voćnih aroma niti boja.
Bilo je potrebno više od 13 godina da u kompaniji "Callebaut" potpuno istraže kako obraditi Ruby čokoladu.
Uspjeli su postići da čokolada bude živahne, vesele boje, bez umjetnih aroma i bojila i da se nametnu trendu, te konačno postoji roza čokolada, koja je zdrava.
Degustaciju u kojoj su uživali brojni posjetitelji, organizirali su Bashka i Mrvica Cafe & Bakery.
Biznis.ba