BiH

Novalić čestitao Međunarodni praznik rada

Autor: Biznis.ba
Novalić čestitao Međunarodni praznik rada
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine čestitao 1. maj/svibanj - Međunarodni praznika rada.

"Želim da ovaj značajni praznik provedete u zdravlju i veselju, i da nam bude povod da u budućnost gledamo s više nade i optimizma.

Siguran sam da će ta budućnost, uz ostalo, donijeti više novih radnih mjesta, bolji standard i socijalnu sigurnost radnicima i članovima njihovih porodica.

Nastavlja se investicioni ciklus u Federaciji BiH kroz velike infrastrukturne projekte koji angažiraju domaću građevinsku operativu i, time, otvaraju nova radna mjesta. Riječ je, prije svega, o energetskim projektima, kao što je početak gradnje Bloka 7 TE Tuzla, te nastavku izgradnje autoceste na Koridoru Vc i magistralnih cesta kao preduslova za opći privredni razvoj.

Vlada Federacije BiH, također, kroz brojne programe izdvaja milione konvertibilnih maraka iz budžeta kako bi, uz sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, stimulirala poslodavce da otvaraju nova radna mjesta i, na taj način, omogućili što većem broju građana da žive od svog rada", kaže se u prazničkoj čestitki premijera Novalića.

Biznis.ba