BiH

Od danas nova IQOS zona na Ilidži u Grand centru

Autor: Biznis.ba
Philip Morris International [PMI] je nedavno u BiH predstavio IQOS 3 DUO, najnoviji uređaj iz IQOS porodice.

Novi uređaj omogućava dvije uzastopne upotrebe bez ponovnog punjenja držača, znatno kraće vrijeme punjenja, u poređenju sa prethodnim verzijamaIQOS 3 ili IQOS 2.4+. Kako se IQOS porodica u BiH povećala, tako se povećava i broj ekskluzivnih lokacija na kojima se IQOS uređaji mogu kupiti.

Uz već postojeće lokacije prodaje IQOSa: BBI i SCC centre u Sarajevu, i Delta City u Banja Luci, od sada je na IQOS mapi još jedna, nova lokacija u prizemlju Grand centra na Ilidži.

„Osim što nam je prioritet da BiH prati sve aktuelne IQOS trendove, što pokazuje i činjenica da je Bosna i Hercegovina među prvim zemljama Evrope u kojima je IQOS 3 DUO lansiran, mi ostajemo posvećeni da pomognemo odraslim pušačima da ukoliko ne mogu ostaviti cigarete, odaberu bolju alternativu. Iz tog razloga, Philip Morris BiH proširuje svoju prodajnu mrežu IQOS uređaja, uz naš jedinstven client-oriented pristup na svakom našem prodajnom mjestu,” izjavio je Nedim Muratović, menadžer za proizvode smanjenog rizika (RRP) u kompaniji Philip Morris BiH.

Kao vid podrške, na samim prodajnim mjestima, potrošačima su na raspolaganju IQOS savjetnici, koji su tu da pomognu, pruže podršku i savjet, omoguće ostvarivanje zakonskih prava potrošača, ali i da saslušaju njihove reakcije. Potreba za trgovinama ovakvog tipa pojavila se jer je tehnologija korištenja duhana ipak kompliciranija od cigareta, a na ovaj način omogućeno je da se na  jednom mjestu saznaju sve potrebne informacije o uređaju i njegovim karakteristikama, kao i kako se on može kupiti i servisirati po potrebi. Također, svi punoljetnim zainteresiranim osobam i registriranim korisnicima omogućeno je besplatno pozivanje korisničkog servisa na broj 0800 21212, ali i posjeta sajtu https://ba.iqos.com/bs.

Ovakav vid komunikacije sa potrošačima rezultat je transformacije kompanije koja se u zadnje vrijeme sve više otvara ka svojim potrošačima, a ovim konceptom žele razviti komunikaciju licem u lice jer je riječ o novoj tehnologiji koja pušačima uglavnom još nije toliko poznata.

IQOS je jedna od alternativa u PMI portfelju proizvoda smanjenog rizika, a trenutno i jedina dostupna na bosanskohercegovačkom tržištu. Radi se o elektronskom uređaju koji koristi sofisticiranu elektroniku za grijanje posebno osmišljenih duhanskih patrona. IQOS grije duhan samo do nivoa koji je dovoljan da se ispušta para aerosola, koja sadrži nikotin sa do 95 posto manje štetnih i potencijalno štetnih supstanci u odnosu na dim koji nastaje pri sagorijevanju cigarete.

Od početka razvoja proizvoda smanjenog rizika, kompanija Philip Morris International je investirala  više od sedam milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj, a u istraživačkom centru kompanije  Philip Morris radi više od 430 eminentnih naučnika, inženjera i stručnjaka, što jasno govori o ozbiljnosti vizije i težnji ka svijetu bez duhanskog dima.

O kompaniji Philip Morris International Inc.

Philip Morris International (PMI) predvodi transformaciju u duhanskoj indstriji kako bi stvorio budućnost bez duhanskog dima i na posljetku zamijenio cigarete bezdimnim duhanskim proizvodima, od čega bi korist imali prije svih punoljetni pušači koji bi inače nastavili pušiti, ali i društvo u cjelini, kompanija i njeni dioničari. PMI gradi budućnost na novoj kategoriji proizvoda bez dima koji, iako nisu bez rizika, predstavljaju mnogo bolji izbor od nastavka pušenja.

Putem multidisciplinarnog pristupa u razvoju proizvoda, najmodernijim objektima i naučnim dokazima, PMI nastoji osigurati da proizvodi bez dima zadovoljavaju zahtjeve potrošača i stroge regulatorne zahtjeve. PMI-jev proizvod bez dima, IQOS, bazira se na principu zagrijavanja duhana. Od 31. decembra 2018. PMI procjenjuje da je više od 7.3 milijuna odraslih pušača širom svijeta već potpuno prešlo na ovaj proizvod koji zagrijava duhan, a koji je trenutno dostupan za prodaju na 44 ključna tržišta pod brendom IQOS. Za više informacija, posjetite naše www.pmi.com i www.pmiscience.com stranice.

Biznis.ba