BiH

Od novembra dva puta sedmično direktni letovi iz Sarajeva za Rim

Autor: Biznis.ba
Od novembra dva puta sedmično direktni letovi iz Sarajeva za Rim

Domaća aviokompanija FlyBosnia nastavlja s otvaranjem novih evrospkih destinacija. Kako je ranije i najavljeno, nova direktna aviolinija Sarajevo – Rim (Aerodrom Fiumicino) počet će s operiranjem od novembra.

"Za svako otvaranje nove destinacije kompanija Fly Bosnia pravi FAM TRIP za Tour operatore iz Italije koji traje tri dana u BiH kako bismo prezentirali svim potencijalnim turistima ljepote i raznolikosti koje naša zemlja nudi i razloge zašto je treba posjetiti", saopćeno je iz ove aviokompanije.

FAM TRIP, kao i promotivni letovi, bit će upriličeni od 17. do 20. oktobra 2019. godine. PR promocije BiH u Italiji će biti Amra Silajdžić-Džeko koja s porodicom već nekoliko godina živi u Rimu. Također, iz ove aviokompanije također govore kako im ambasador Italije u BiH Nicola Minasi pruža veliku podršku kako bi ova linija oživjela. Jedna bitna olakšavajuća okolnost je što bh. državljanima viza za Italiju nije potrebna.

"Direktna linija Sarajevo – Rim će biti ponedjeljkom i četvrtkom, u jutarnjim satima. Poslovanje i saradnja s menadžmentom Međunarodnog aerodroma Sarajevo je na zavidnom nivou i cijenimo njihovu podršku. Nažalost, uslovi, tarife i naknade poslovanja, po analizi Deloitte Consulting kuće iz Zagreba, na sarajevskom aerodromu nisu u skladu s razvojnim pristupima drugih aerodroma glavnih gradova u regiji tako da premještanje svakako postoji kao opcija", dodali su.

FlyBosnia trenutno ima dva Airbus A319 aviona nove generacije i očekuju dolazak još dva modela Airbus A319 u aprilu 2020. godine.

"Kompanija FlyBosnia je do sada zaposlila i vratila u BiH osoblje koje je do tada bilo daleko od svojih domova i misija je da svi oni koji, nažalost, napuštaju državu da se vrate u istu gdje imaju priliku raditi u domaćoj aviokompaniji tako da naši uposlenici rade na uspostavljanju novih evrospkih direktnih linija", istakli su iz bh. aviokompanije FlyBosnia.

Biznis.ba