BiH

Odabrano 16 potencijalnih stanara inkubatora 'BeeZone'

Autor: Biznis.ba
Odabrano 16 potencijalnih stanara inkubatora 'BeeZone'

Nakon okončanja drugog javnog poziva za inovativne poslovne ideje, u okviru poslovnog inkubatora "BeeZone", izabrano je 16 novih poslovnih ideja, čiji će podnositelji, kroz sudjelovanje na seminarima i radionicama te ideje razrađivati, ali i ispitivati njihovu održivost na tržištu.

- Na ovaj način, mladi poduzetnici će dobiti priliku da u pozitivnom poduzetničkom okruženju razviju svoje ideje, ali i stvore nove poslove kroz edukaciju, mentorstvo, financijsku podršku, kao i podršku u marketinškim aktivnostima - naveli su u Centru za edukaciju mladih (CEM) u Travniku.

Povjerenstvo za odabir projekata će na samom kraju ovog idejnog i edukativnog ciklusa saslušati sve ideje te će one najbolje, koje imaju potencijal rasta, podržati iznosom do 10.000 maraka.

U okviru prvog javnog poziva ove vrste, podržano je pet ideja u vrijednosti od po 10.000 maraka, koje su već u fazi osnivanja ili su osnovane te posluju na području općine Travnik.

Vodeći partner u projektu "TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu" je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH - REZ, a partneri su Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet "Vitez" u Travniku, Služba za zapošljavanje SBŽ-a, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Ovaj projekt implementira se u okviru krovnog projekta "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini", koji Europska unija financira s četiri milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Biznis.ba / FENA