BiH

Otvoren deveti privredni sajam, učestvuje 229 izlagača

Autor: Biznis.ba
Otvoren deveti privredni sajam, učestvuje 229 izlagača

U Modriči je danas otvoren 9. "Sajam privrede" na kojem učestvuje 229 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Dvodnevnu manifestaciju, koju organizuje modrička Razvojna agencija, pod pokroviteljstvom opštine i uz podršku Vlade Repbulike Srpske, otvorili su ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i načelnik Modriče Mladen Krekić.

Klokić je izrazio zadovoljstvo zbog organizacije sada već tradicionalnog sajma u Modriči, koji je svake godine uspješniji jer raste broja izlagača i proizvoda i koji će sigurno rezultirati novim privrednim aktivnostima.

"Krajnji cilj dvodnevne privredne manifestacije međunarodnog karaktera je uspostavljanje kontakata između privrednika. Nadam se da će svaki sljedeći sajam biti sve bolji, naročito jubilarni deseti, koji će takođe imati punu podršku Vlade Srpske", rekao je Klokić, koji je nakon obilaska štandova, čestitao rukovodstvu opštine i Razvojnoj agenciji za dobro organizovanu manifestaciju.

On je pohvalio i broj izlagača iz oblasti poljoprivrede, koja je osnova razvoja ovog prostora, te podsjetio da Vlada Srpske redovno izmiruje podsticaje u poljoprivredi, a ove godine je povećan i agrarni budžet Srpske.

Krekić je manifestaciju ocijenio kao uspješnu zbog broja i strukture izlagača i istakao da je vrijednost sajma to što je ispoljeno jedinstvo izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

"Na sajmu je prisutan veliki broj izlagača koji su bili i prethodnih godina, pa možemo zaključiti da su zadovoljni organizacijom i efektima koje su postigli", rekao je Krekić.

Direktor Razvojne agencije opštine Modriča Miloš Ilić rekao je da se sajam održava na 1.000 metara kvadratnih zatvorenog izložbenog prostora i 5.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora Kulturno-sportskog centra Modriča.

U Sportskoj dvorani danas i sutra biće izloženi industrijski i zanatski, prehrambeni i proizvodi kućne radinosti, te održana modna revija, dok su na platou ispred dvorane izloženi poljoprivredni proizvodi, mehanizacija, stoka i sitne životinje.

Predviđeno je da sajam bude zatvoren sutra u 19.00 časova, kada će biti uručene nagrade, priznanja i zahvalnice učesnicima ove najveće privredne manifestacije u dobojskoj regiji.

Biznis.ba