BiH

Otvoren konkurs za mlade buduće poduzetnike jadransko-jonske makro regije

Autor: Biznis.ba
Otvoren konkurs za mlade buduće poduzetnike jadransko-jonske makro regije

Ambasada Italije u BiH objavljuje konkurs za treće izdanje projekta Ecapital Culture - Adriatic Start-up School, otvorenog od 28. maja do 31. jula ove godine.

Ecapital Culture - Adriatic Start-up School posebno je usmjeren na mlade jadransko-jonske makro regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija), kojima je motiv pokrenuti biznis s ciljem valorizacije kulturnog naslijeđa vezanog za ovaj teritorij.

Osnovni cilj projekta je ekonomski i kulturno-turistički razvoj u ovoj regiji preko kreativnosti i talenta mladih budućih poduzetnika.

Program predviđa obuku u trajanju od devet sedmica, od 1. oktobra do 30. novembra u Mole Vanvitelliana u Anconi, koja ima za cilj osposobiti polaznike za sačinjavanje business planova u sektoru kulture i stvaranje start-up-ova za valorizaciju kulturnog naslijeđa jadransko-jonske makro regije.

Prva izdanja, održana 2015. i 2016., polučila su uspjeh na međunarodnom nivou uključivši više od 60 mladih ljudi iz zemalja makro regije, koji su razvili svoje business ideje kroz implementaciju svojih poduzetničkih planova.

Treće izdanje projekta, koju promoviraju i financiraju Fondazione Marche, Regione Marche, Camera di Commercio di Ancona, Università Politecnica delle Marche e Comune di Ancona, daje ogromnu mogućnost mladim budućim poduzetnicima, posebno iz država članica jadransko-jonske makro regije.

Konkursi su otvoreni od 28. maja do 31. jula, a zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti od Organizacionog sekretarijata preko internet stranice projekta: startupschool.ecapital.it, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Biznis.ba / FENA