BiH

Otvoren Međunarodni sajam pčelarstva 'Tuzla 2018.'

Autor: Biznis.ba
Otvoren Međunarodni sajam pčelarstva 'Tuzla 2018.'
Na Šestom Međunarodnom sajmu pčelarstva "Tuzla 2018.", koji je danas svečano otvoren, učestvuje više od 45 izlagača iz BiH i regiona.

U naredna dva dana posjetioci će imati priliku da kupe sve proizvode koje pčelari iz BiH i regiona proizvode na potpuno prirodan način. Osim sajamsko - prodajnih aktivnosti drugog dana sajma bit će organizirano edukativno predavanje za pčelare.

Promocija pčelarstva kao privredne grane, zdravog načina života, kao i zaštite okoliša, cilj je ovogodišnjeg sajma pčelarstva koji već tradicionalno organizira Udruženje pčelara "Tuzla“.

- Ove godine imamo više od 45 izlagača i to je veliki broj s obzirom na ekonomsku situaciju i mi se nadamo da će građani Tuzle propoznati naš rad i kvalitet izloženih medova - izjavila je predsjednica Udruženje pčelara "Tuzla" Mubera Isabegović.

U Okviru sajma bit će organizirano i ocjenjivanje kvalitete meda sa međunarodnim učešćem, a birat će se i najbolji pčelari.

- Naši građani mogu sigurno dobiti najkvalitetniji med sa ovog područja i šire jer su svi izloženi medovi prošli ocjenu naše stručne, certificirane komisije - kazao je organizator Međunarodnog sajma pčelarstva “Tuzla 2018“ Senad Hodžić.

Građani Tuzle već su navikli da ovom sajmu uzimaju provjerene proizvode. Već uzimaju kod stalnih izlagača kojima je učešće na ovakvim sajmovima važno za pomociju i plasman svojih njihovih proizvoda.

- Na sajmu je bitno da naše proizvode pokažemo građanima, dakle sve pčelinje proizvode, kao i ljekobilje - navela je izlagač na sajmu Dženana Pirić.

Biznis.ba / FENA