BiH

Otvoren put ka početku izgradnje "Avaz Ski Towera"

Autor: Biznis.ba
Otvoren put ka početku izgradnje "Avaz Ski Towera"

Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je usvojilo prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Centrotrans“ Alhos - I faza.

Također, usvojen je prijedlog odluke o provođenju izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Centrotrans“ Alhos - I faza.

Odluku je pozdravio i dopredsjedavajući OV Centar Sulejman Haljevac, koji je podsjetio da je ovim izmjenama faktički otvoren put ka početku izgradnje jednog od najvažnijih projekata.

- Usvajanjem ovih odluka Evropa, Bosna i Hercegovina i Sarajevo dobili su najljepšu zgradu. Izgradnjom "Avaz Ski Towera" Sarajevo će dobiti jedan novi ambijent, a pored prelijepe zgrade dobivamo i novu zelenu površinu. Usvajanjem ovih odluka počela je i borba za izgradnju Prve transverzale i ništa je neće moći spriječiti – rekao je Haljevac.

Inače, kompanija „Avaz“ na prošlogodišnjem je Sarajevo Business Forumu predstavila projekt, odnosno plan gradnje novog tornja, 250 metara visokog ''Ski Towera''.

Reference i poslovni rezultati grupacije „Avaz“, kako je tada navedeno, bili su argumenti za odluku da se gradi nešto što niko i nikad nije uradio u regionu – ''Ski Tower''.

"Avaz Ski Tower" bit će visok 250 metara, u njemu će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi, te će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi. A na toj listi nema, naprimjer, jedne Njemačke ili Francuske.

Biznis.ba