BiH

Otvoren Sajam 'Dani šljive Prozor-Rama'

Autor: Biznis.ba
Otvoren Sajam 'Dani šljive Prozor-Rama'

Svečano je otvoreno 16. izdanje sajma poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor-Rama 2023." koji osim izložbenog dijela ima edukativni i humanitarni karakter, a izlagači će moći sudjelovati i na natjecanju za najbolje rakije i likere.

Kako su najavili organizatori - Općina Prozor-Rama i Agencija za lokalni razvoj, kao i ranijih godina Općina je osigurala šljive iz ramskog kraja, a sredstva od prodaje ulaznica ove su godine namijenjena za potrebe Crvenog križa općine Prozor-Rama i njihovih projekata.

Prvog dana sajma, svi posjetitelji mogli su uživati u bogatoj gastro ponudi za koju su se pobrinuli učenici Srednje škole Prozor koji su pripremali tradicionalna i druga jela.

U edukativnom dijelu sajma sudionici radionica imat će priliku upotpuniti znanja i vještine iz oblasti turizma i poljoprivrede, dok će za ljubitelje rakije i likera biti organizirano natjecanje u pogađanju jačine ramskih rakija.

Kao i prethodnih godina, sajam je okupio ugledne goste iz okolice i regije, među kojima i Turističku zajednicu Grada Popovače, koja predstavlja vrijednosti Moslavine.

(Biznis.ba)