BiH

Planirana izgradnja 22 proizvodna objekta u Privrednoj zoni Semizovac

Autor: Biznis.ba
Planirana izgradnja 22 proizvodna objekta u Privrednoj zoni Semizovac

U Privrednoj zoni Semizovac planirana je izgradnja 22 proizvodna i dva poslovna objekta, tržnog centra, ugostiteljskog objekta i drugih sadržaja koji će biti na usluzi građanima, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Po riječima pomoćnika načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakije Delića, planom je predviđena i izgradnja saobraćajne infrastrukture. Na dijelu magistralnog puta M-18 prema Semizovcu planirana je izgradnja dva kružna toka kojima bi se riješilo pitanje ulaska u naselje Svrake. Također je, kako je dodao Delić, predviđena izgradnja dodatne saobraćajnice koja će povezivati ulicu Ljubina sa privrednom zonom, kao i izgradnja pješačke staze prema OŠ “Porodice ef. Ramić”.

Po završetku javne rasprave, regulacioni plan "Privredna zona Semizovac" će na novembarskoj sjednici Općinskog vijeća u formi prijedloga biti upućen na razmatranje i usvajanje, što će predstavljati još jedan korak ka uspostavljanju treće industrijske zone u Vogošći.

Privredna zona Semizovac obuhvata zemljište površine 14,90 ha na lokalitetu nekadašnje kasarne "Enver Šehović", koje je Vlada Federacije BiH ustupila Općini Vogošća na korištenje, saopćeno je iz kabineta načelnika Općine Vogošća.

Biznis.ba / FENA