BiH

Počela gradnja prvog informativnog centra Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Autor: Biznis.ba
Počela gradnja prvog informativnog centra Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Turistička zajednica Kantona Sarajevo počela je izgradnju modernog informativnog centra za turiste, koji će biti smješten na Baščaršiji u ulici Ćurčiluk mali. Radovi su u toku a prema planu gradnje, informativni centar bi trebao biti završen u martu, te na proljeće početi s radom.

- Radi se o informativnom centru čiju gradnju finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo i to će biti prvi informativni centar u našem vlasništvu - kazao je predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar.

Dodao je da je pokrenuo inicijativu gradnje jer smatra da je neophodno da turisti, kojih je sve više, moraju imati bolje uslove informisanja. Centar je smješten na Baščaršiji gdje je zabilježen najveći protok turista.

- Nakon izgradnje informativnog centra na Baščaršiji, početkom proljeća treba početi gradnja drugog informativnog centra, na Bjelašnici. Turistička zajednica Kantona Sarajevo planira graditi turističke informativne centre i na području općina Ilidža i Novi Grad, potvrdio je Hubijar, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Biznis.ba / FENA