BiH

Poduzetnice iz Hercegovine susrele se s veleposlanicom Švicarske

Autor: Biznis.ba
Poduzetnice iz Hercegovine susrele se s veleposlanicom Švicarske

Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske bila je tema susreta u Mostaru Andree Rauber Saxer, veleposlanice Švicarske s predstavnicama realnog sektora u Hercegovini.

Veleposlanica je naglasila kako osnovicu gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju zemlje te ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao.

Poduzetnice iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Rame predstavile su svoje kompanije i pokazale zainteresiranost za izlazak na švicarsko tržište, priopćili su organizatori.

- Nemamo često priliku okupiti se u Mostaru u ovakvom poticajnom sastavu i na jednom mjestu razgovarati o poslovnim prilikama u i izvan naše zemlje. Danas smo od veleposlanice Rauber Saxer čuli zašto nam Švicarska može biti uzor u nekim segmentima života i rada, kao i imale priliku da saznamo nešto više o poslovnim uspjesima žena u Hercegovini. Ovakvi susreti su prilika za uspostavljanje kontakata i početak poslovne suradnje na lokalnoj razini - kazala je Amna Popovac, poduzetnica iz Mostara i organizatorica susreta.

Nakon info susreta domaćini iz SPARK poslovnog parka upriličili su obilazak prostorija tog parka i kompanije NSoft koje rade s mladima i osposobljavaju ih za poslove 21. stoljeća.

Švicarsko veleposlanstvo podržava inicijative koje se bave poboljšanjem pristupačnosti javne uprave građanima na općinskoj razini, zaštitom okoliša, cyber sigurnosti i promocijom turističkih potencijala BiH.

Biznis.ba / FENA