BiH

Poduzetnici u Tomislavgradu upozorili na nedostatak radne snage

Autor: Biznis.ba
Poduzetnici u Tomislavgradu upozorili na nedostatak radne snage

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije u petak je održalo sastanak s poduzetnicima u općini Tomislavgrad na kojemu je prezentiran Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamate te ostali programi i izvori financiranja koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori.

Poduzetnici su istaknuli brojne poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju te su zatražili intenzivniju podršku svih razina vlasti u rješavanju nagomilanih problema.

Posebno su istaknuti problemi nedostatka radne snage i nepostojanja Razvojne agencije Hercegbosanske županije.

Udruga poslodavaca i gospodarstvenika Tomislavgrada stavila je naglasak i na to kako je potrebna bolja komunikacija s gospodarstvenicima prilikom osmišljavanja programa potpora koji bi na taj način bili bolje prilagođeni potrebama privatnog sektora.

Poduzetnici u toj općini također su pozvani da se aktivno uključe s konkretnim prijedlozima u izradu planirane Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva Hercegbosanske županije koja bi bila usmjerena u rješavanju problema s kojima se oni susreću i koja bi bila prilagođena stvarnim potrebama poduzetnika, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Biznis.ba / FENA