BiH

Pošiljke BH Pošte će dostavljati novi hibridni automobili i električni bicikli

Autor: Biznis.ba
Pošiljke BH Pošte će dostavljati novi hibridni automobili i električni bicikli

Mirsad Mujić, generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, zahvalio je Fondu za zaštitu okoliša FBiH, na čelu sa direktorom Čibukčićem, na podršci da se nabave hibridna i električna vozila i time doprinese zaštiti životne sredine.

"Sa upotrebom ove vrste vozila povećat ćemo našu efikasnost i ostvariti značajne uštede jer BH Pošta, u svom procesu rada koristi i raspolaže sa velikim brojem dostavnih i transportnih vozila. Ostvareni prihodi u 2017. godini u odnosu na 2016. godinu pokazali su da BH Pošta, po prvi put, pozitivno posluje od svoje osnovne poštanske djelatnosti tako da ćemo i u budućnosti raditi na ovakvim i sličnim projektima od šireg društvenog značaja, u skladu sa evropskim i svjetskim standardima. Očekujemo i računamo na podršku Fonda i u realizaciji budućih projekata", istakao je Mujić.

Ovom prilikom direktori Čibukčić i Mujić obišli su prostorije Glavnog poštanskog centra BH Pošte u Sarajevu kako bi se uvjerili u veoma ograničene kapacitete ovog objekta. Tokom obilaska posebno su istaknuti teški uvjeti rada zaposlenih u ovom centru budući da se broj pošiljki svakodnevno povećava. Prostor za tehnološki rad, sortiranje, preradu i distribuciju pošiljaka, hibridna pošta i pošta carinjenja je skučen, neuslovan i neklimatiziran što izaziva usporen proces rada.

Neuslovnost prostora je posebno došla do izražaja u posljednje vrijeme sa drastičnim povećanjem broja pošiljki i sve češćom kupovinom putem interneta. Zaključak je da se što hitnije mora pronaći adekvatno rješenje kako bi se uslovi rada poboljšali, na zadovoljstvo BH Pošte, ali i njenih korisnika koji očekuju brzu i kvalitetnu uslugu.

Osim Čibukčića i Mujića, današnjem sastanku u Generalnoj direkciji BH Pošte u Sarajevu prisustvovali su i članovi Uprave BH Pošte, izvršna direktorica Sektora za ekonomsko - finansijske poslove Jasmina Trgo i izvršni direktor Sektora za poštanski saobraćaj Neziran Đogo.

Biznis.ba / Klix