Infrastrukturno uređenje

Potpisani sporazumi za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u poslovnim zonama KS

Autor: Biznis.ba
Foto: Biznis.ba

Danas je u zgradi Vlade KS upriličeno potpisivanje sporazuma o sufinansiranju projekata infrastrukturnog ureređenja i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u poslovnim zonama Kantona Sarajevo.

‌Sporazum su potpisali ministar privrede KS Zlatko Mijatović i direktorica Zavoda za izgradnju Belma Barlov sa načelnicima i predstavnicima općina Centar, Novi Grad, Hadžić i Ilijaš. Ukupna vrijednost sporazuma je tri miliona KM.

Ministar privrede KS Zlatko Mijatović je istaknuo da je ovaj projekat pokazatelj dugoročnog i sistemskog rada ministarstva privrede i lokalnih zajednica.

- Mi smo već u novembru prošle godine pokrenuli sve naše procedure kako bi lokalne zajednice mogle da ispoštuju sve rokove i procedure. Volio bih da je danas više načelnika prisutno, nadam se da će se to promijeniti u našim idućim projektima, naglasio je ministar Mijatović.

On je dodao da je u sklopu ministarstva za ovakve i projekte slične namjene u budžetu namijenjeno još 7.5 miliona KM.

Direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov je pojasnila da zavod ima ulogu nadzora nad ovim projektom.

- Nadam se da ćemo sve ove planirane aktivnosti uspješno provesti kraju, dodala je direktorica Barlov.

Načelnici općina Hadžići i Centar, Hamdo Ejubović i Srđan Mandić, istaknuli su da su zahvalni ministarstvu na razumijevanju za potrebe lokalnih zajednica, te da će sredstva biti iskorištena shodno potrebama.