BiH

Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na R-464-a Odžak-Donji Svilaj

Autor: Biznis.ba
Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na R-464-a Odžak-Donji Svilaj

U Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Posavske županije u četvrtak je potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji regionalne ceste R-464-a Odžak-Donji Svilaj, na dionici od Kružnog toka do raskrižja s ulicom Atifa Šapčanina, vrijedan 99.316,62 maraka.

Nakon okončanja postupka javne nabavke, ugovor je potpisan s poduzećem "Balegem" d.o.o. Gradačac, a rok izvođenja radova je 20 radnih dana od dana uvođenja u posao, izvijestila je Vlada Posavske županije.

Ovim ugovorom obuhvaćeni su radovi na izgradnji obostrane pješačke staze, duž cijele dužine trase ( 214,17 m), odvodnja oborinskih voda s ugradnjom novih slivnika te proširenje kolnika na obje strane na ukupnu širinu od 5,80 m.

Nakon potpisivanja ugovora županijski ministar Anes Osmanović izjavio je kako su sredstva za ovaj projekt osigurana u Proračunu Posavske županije za 2019. godinu, kao i da će realizacijom ovog projekta, koji se naslanja na projekat izgradnje kružnog toka, dio uže gradske jezgre grada Odžaka dobiti potpuno drugačiju sliku, na zadovoljstvo svih građana te općine.

U ministarstvu su pripremili još nekoliko projekata za realizaciju, kako na prostoru općine Odžak tako i u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac. U narednom tjednu planirano je potpisivanje ugovora za općine Orašje i Domaljevac-Šamac, kao i početak procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova za nova dva projekta u Odžaku i Orašju.

( FENA)