BiH

Potresna ispovijest Pere Gudelja: Nisam digao ruku na sebe, trebao sam biti ubijen

Autor: Biznis.ba
Potresna ispovijest Pere Gudelja: Nisam digao ruku na sebe, trebao sam biti ubijen
Dvije godine nakon vijesti da je Pero Gudelj, vlasnik trgovačkih lanaca FIS Vitez, pokušao počiniti samoubistvo kada je pronađen na lokalnom putu u mjestu Krčevina kraj Viteza sa ustrelnom ranom u predjelu glave, on je na svom Facebook profilu otkrio da su ga pokušali ubiti.

"Nisam digao ruku na sebe, sve se desilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis", priča u potresnoj ispovijesti Gudelj. Gudelj priča kako je imao samo 10 sekundi da odluči da bira - da li će ga živog zapaliti u njegovom automobilu ili će dobiti tri metka u usta.

Pogledajte video na linku.

"Danas sam psihički i fizički jak kao nekada, radim svaki dan 10 sati. U ovoj državi najbolje je imati malu firmu, do petero uposlenih. Uskoro napuštam FIS, otvaram malu firmu sa troje uposlenih", najavio je Gudelj.

Podsjećamo, 60 dana proveo je Gudelj u Kliničkom bolničkom centru „Koševo“ u Sarajevu, gdje su se ljekari višednevno borili za njegov život.

"Zaista ne znam zašto sam ovo sebi učinio. Sve se dogodilo u hipu, bez ikakvih prethodnih razmišljanja i planiranja takvoga čina. Nisam u tom trenutku razmišljao ni o obitelji, ni o FIS-u. Dogodilo se i za mene neobjašnjivo i tu je jednostavno kraj tog dijela priče", kazao je nakon oporavka Gudelj za lokalni portal iz Viteza.

Biznis.ba