BiH

Privrednici s područja USK u projektu 'Evropska poduzetnička mreža'

Autor: Biznis.ba
Privrednici s područja USK u projektu 'Evropska poduzetnička mreža'

Privredna komora i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona (USK) potpisali su Sporazum o saradnji u okviru projekta "Evropska poduzetnička mreža“. Riječ je o projektu Evropske komisije koji pomaže malom i srednjem poduzetništvu pri internacionalizaciji poslovanja.

-Prije svega možemo govoriti o povezivanju privrednih subjekata s privrednicima iz Evropske unije. U bazi projekta 'Evropska poduzetnička mreža' postoji više od 600 kompanija koje traže poslovne partnere na području Bosne i Hercegovine i cijele Evrope. Dakle, to je izvanredna prilika za privrednike koji proizvode u našem kantonu, da svoje proizvode plasiraju na evropsko tržište i uspostave saradnju s privrednicima iz drugih zemalja. Između ostalog, za njih će biti organizirani i direktni sastanci - rekao je direktor Razvojne agencije USK-a Samir Jodanović.

Najavljena je i prva važnija aktivnost u okviru projekta, odnosno učešće na sajamskoj manifestaciji Viroexpo u Virovitici.

-To je prestižna sajamska manifestacija u Hrvatskoj, ali i u Evropi. Mi ćemo tamo imati veliki izložbeni prostor, u okviru kojeg će se naši privrednici prezentovati. Mi ćemo biti zaduženi za izlagački dio, dok će članovi Razvojne agencije raditi na povezivanju naših privrednika sa privrednicima i tržištem Evropske unije. S obzirom na naše višegodišnje iskustvo, znamo da se na ovaj način mogu ostvariti vrhunski rezultati i višestruka korist - istakao je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Istaknuto je da će Privredna komora i Razvojna agencija USK kroz ovaj projekt pomagati domaćim privrednicima i kroz apliciranja za određene fodove, savjetodavnu ulogu, te prosljeđivanje različitih upita putem mreže na kojoj učestvuje više od 6.000 konsultanata iz cijelog svijeta.

Biznis.ba / FENA