BiH

Promjene u biznis magazinu TV1: Ove sezone "Kapital" uređuje i vodi Adisa Herco

Autor: Biznis.ba
Promjene u biznis magazinu TV1: Ove sezone "Kapital" uređuje i vodi Adisa Herco
U nedjelju, 2. septembra na male ekrane se, nakon ljetne pauze, vraća biznis magazin TV1 „Kapital“.

Ove sezone emisiju će uređivati i voditi Adisa Herco, koja je do sada radila kao novinar-reporter u Informativnoj redakciji TV1.

Iako se „Kapital“ uspješno emitira sedam godina i ima svoju  publiku, Herco najavljuje još kvalitetniji programski sadržaj.

„Cilj mi je prezentirati, kako kroz razgovore tako i kroz autorske priloge, sve ekonomske i poslovne mogućnosti u BiH. Smatram da su upravo ta pitanja ključna u vremenu u kojem živimo, posebno za mlade koji traže svoje mjesto u ovoj državi i kojima je, među prioritetima, stabilna ekonomska situacija, a pogotovo putevi preko kojih mogu doći do pristojnih poslova.

Promovirat ćemo dobre i pozitivne vrijednosti, rad i mogućnosti. Gledateljima ćemo ukazivati na prilike, a biznismenima promocijom pomagati da ostvaruju što bolje pozitivne rezultate“, govori novoimenovana urednica i voditeljica „Kapitala“.

adisa-4

Adisa Herco ostaje i u Informativnoj redakciji TV1. Takva organizacija posla joj, kako kaže, odgovara, jer će kao novinar biti uvijek upućena u aktuelna društvena i politička dešavanja u BiH, a te informacije će znati itekako koristiti u kreiranju sadržaja emisije „Kapital“.

„Politika i ekonomija ne mogu jedna bez druge. Prateći društvene i političke događaje, moći ću kvalitetnije obraditi priče u „Kapitalu“, jer ću jednu temu moći relevantno sagledati iz svih aspekata. Vjerujem da će „Kapital“ i u novoj sezoni opravdati povjerenje gledatelja“, kaže Herco.

Ne plaši se izazova

„Magistrica sam na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. U novinarstvu se svaki dan uči, a svaka lekcija je, bila ona pozitivnog ili negativnog ishoda, dobrodošla. Ne plašim se izazova, jer ovaj posao ih konstantno nameće.

Uređivati i voditi etabliranu emisiju „Kapital“ je nešto potpuno drugačije i koliko mi je čast, toliko je i velika odgovornost. Ipak, uložit ću sve napore da svoj posao radim apsolutno profesionalno. Timski sam igrač i rado ću uvažiti i savjete kolega“, zaključuje urednica i voditeljica „Kapitala“.

adisa-1

Biznis.ba