BiH

Prva prodavnica H&M u BiH bit će otvorena u martu u Banjoj Luci

Autor: Biznis.ba
Prva prodavnica H&M u BiH bit će otvorena u martu u Banjoj Luci

Prema nezvaničnim informacijama prodavnica H&M-a bit će locirana u tržnom centru Delta Planet koji je trenutno u fazi izgradnje, a švedski brend vrata kupcima bi trebao otvoriti krajem trećeg mjeseca 2019. godine.

U H&M-u ipak još uvijek ne žele govoriti o detaljima.

"Za sada samo možemo reći da 2019. godine otvaramo prve prodavnice u BiH. Uskoro ćemo izaći sa konkretnijim informacijama i detaljima", kazao je za Klix.ba Danilo Drobnjak, direktor komunikacija i marketinga kompanije H&M za Austriju, Adriatic regiju, Zapadni Balkan i Gruziju.

Kao što je Klix.ba prvi pisao, njeni predstavnici iz Švedske su registrovali firmu na sudu u Sarajevu početkom ove godine pod imenom H&M Hennes & Mauritz B&H. Nakon toga stiglo je zvanično saopćenje iz kompanije čime su potvrdili informaciju da ulaze na tržište naše države.

Nedugo zatim raspisan je konkurs za 30 prodajnih savjetnika u Banjoj Luci čime je otkriveno da H&M, pored Sarajeva, planira otvoriti prodavnicu i u tom gradu.

Još uvijek nije poznato kada će i gdje biti otvorena prodavnica navedenog brenda u glavnom gradu BiH, iako se spekulisalo da bi se mogla nalaziti u TC Alta.

H&M (Hennes & Mauritz AB, H&M) je poznati svjetski modni brend, poznat po tome što nudi modu i kvalitet po najpovoljnijoj cijeni na održiv način. Više od 4.500 H&M prodavnica nalazi se u 62 države svijeta, a broj uposlenika je 2015. godine bio veći od 130.000. Pored klasičnih prodavnica, H&M fokusira prodaju u on-line svijetu, a taj je servis dostupan u 33 države.

Biznis.ba / Klix.ba