BiH

Radmanović i Brajović: Prioritetno graditi putnu infrastrukturu

Autor: Biznis.ba
Radmanović i Brajović: Prioritetno graditi putnu infrastrukturu

Bosna i Hercegovina i Crna Gora nemaju otvorenih pitanja, a sporazum o granici koji su potpisale države predstavlja dobar primjer rješavanja ovog pitanja za sve susjedne zemlje u regionu.

Istaknuto je to tokom susreta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića i predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, koji je bio domaćin konferencije predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative u Budvi.

Kako je naglašeno, prijateljske odnose dvije susjedne države treba iskoristiti za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma.

S tim u vezi, kao prioritet je istaknuta izgradnja puta Foča-Šćepan Polje s jedne i Plužine-Šćepan Polje s druge strane, kao i mosta na Tari, a istaknuta je potreba da se radi na boljoj prohodnosti granice između dvije zemlje posebno u ljetnoj turističkoj sezoni.

Sugovornici su razmijenili i informacije o političkim prilikama u BiH i Crnoj Gori, kao i o procesu evropskih integracija u kojem učestvuju obje zemlje, saopćio je danas Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Biznis.ba / FENA