BiH

Sajam ENERGA naredne godine na sajmu MINEX u Turskoj

Autor: Biznis.ba
Sajam ENERGA naredne godine na sajmu MINEX u Turskoj

Međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA i zainteresovani izlagači imat će priliku da se predstave na Međunarodnom sajmu rudarstva, prirodnih resursa i tehnologije „MINEX 2019“ koji će biti održan u oktobru 2019. godine u modernom sajamskom kompleksu u Izmiru (Turska).

Rezultat je to dogovorene saradnje između Tuzlanskog sajma, organizatora događaja „ENERGA“, organizacije IZFAS koja godišnje u Izmiru priređuje 35 sajamskih manifestacija i Privredne komore FBiH, dugogodišnjeg partnera sajma i konferencije ENERGA.

- Sajam ENERGA predstavili smo partnerima iz Turske na Međunarodnom sajmu  F.I.T. u Izmiru gdje smo na prijemu kod direktorice Izmirskog sajma Gul Sener prezentirali karakteristike i perspektive sajma i konferencije ENERGA, koje nisu prošle nezapaženo. Rezultat toga je dogovoreno potpisivanje ugovora o saradnji između dva najveća srodna sajma u Turskoj i Bosni i Hercegovini – rekao je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH i Organizacionog odbora sajma i konferencije ENERGA 2018.

Potpisivanje ugovora o međusobnoj saradnji IZFAS-a i Tuzlanskog sajma bit će upriličeno na predstojećem 8. Međunarodnom sajamu energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018, koji će biti održan u Sarajevu od 19. do 21. juna.

- Jedan od segmenata ugovora o saradnji je i recipročno predstavljanje sajmova ENERGA i MINEX u njihovim sajamskim prostorima. To će poseban značaj imati za predstavnike naše privrede koji će dobiti mogućnost direktnih razgovora sa potencijalnim partnerima u Turskoj i dobre pretpostavke za izlazak na to, mnogima interesantno tržište – istakao je Jašarspahić.

Sajam MINEX 2019. na kojem će se pod okriljem sajma ENERGA predstaviti i zainteresirani bh. privredni subjekti, u novoizgrađenom modernom kompleksu FUARIZMIR ukupne površine od 330.000 m2, okupit će eksperte i proizvođače opreme za istraživanje i eksploataciju iz oblasti rudarstva, prirodnih resursa i pratećih tehnologija iz cijelog svijeta, saopćio je Press tim ENERGA 2018.

Energetika.ba / FENA