BiH

Sarajevo Tower: Na 26. spratova 354 stana

Autor: Biznis.ba
Sarajevo Tower: Na 26. spratova 354 stana
Predstavnici investitora, direktor Smart Investa Elvedin Mahmutović, direktor ANS Drivea Asmir Dževlan, član Uprave Sparkasse Bank Nedim Alihodžić i član Uprave Sberbank BH Enver Lemeš potpisali su ugovor o finansijskoj podršci kojom će se ubrzati useljenje u stambeno-poslovni objekt "Sarajevo Tower".

Radi se o modernom stambenom objekatu površine 73.444 m2 koji je u izgradnji, ali prodato je već 50 posto raspoloživog poslovnog i stambenog prostora, dok je ukupna vrijednost projekta Sarajevo Tower 100 milion KM.

Član Uprave Sberbank BH Enver Lemeš izrazio je zadovoljstvo što ova banka može biti dio projekta, a posebno kroz pružanje posebnih pogodnosti budućim kupcima stanova koji svoju potrebu za stambenim prostorom žele riješiti putem kredita.

- Od dolaska na bh. tržište Sberbanka je posvećena unapređenju poslovnog okruženja i razvoju lokalne zajednice. Uvijek nam je drago dati doprinos izgradnji grada, te otvaranju novih radnih mjesta - istaknuo je Lemeš.

Član Uprave Sparkasse Bank Nedim Alihodžić napomenuo je da su ovakve zajedničke aktivnosti česte kod finansiranja velikih investicija na tržištu i prate izuzetno uspješne klijente koji svojim rejtingom spadaju u grupu najboljih kompanija.

- Saradnjom sa ANS Driveom i Smart Investom Sparkasse Bank je finansijer jednog od najvećih projekata stanogradnje u BiH - podvukao je Alihodžić.

U skladu sa interesom tržišta, Sparkasse Bank pripremila je i specijalnu kreditnu liniju koja je, uz povoljne uvjete, namijenjena upravo kupovini stanova u objektu Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower će imati 26 spratova. Poslovni prostori će biti smješteni na prva dva sprata, a ostatak zgrade čine stambene jedinice. Rok za useljenje je kraj ljeta 2019. godine.

Biznis.ba / FENA