BiH

Sarajevo u zimskoj sezoni povezano sa 26 destinacija

Autor: Biznis.ba
Sarajevo u zimskoj sezoni povezano sa 26 destinacija

U nedjelju, 31.10. na snagu je stupio zimski red letenja koji će trajati do 26. marta 2022. a u okviru kojeg 13 aviokompanija planira realizaciju svojih aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka 26 europskih i svjetskih destinacija.

Produženje programa stimulativnih mjera koji je Uprava aerodroma pripremila i ponudila aviokompanijama se pokazalo kao dobra poslovna odluka, te je Sarajevo po prvi put u zimskoj sezoni, povezano sa zemljama Bliskog Istoka ali i brojnim zapadnoeuropskim gradovima.

Naime, aviokompanija Flynas će tokom cijele zimske sezone povezivati Sarajevo sa Jeddah i Riadh-om, što je izuzetno značajno za nastavak razvoja kompletnog turističkog sektora u BIH i nakon završetka ljetne sezone. Također, aviokompanija Wizz Air Abu Dhabi će u zimskom redu letenja održati direktnu avioliniju između Sarajeva i Abu Dhabi-a, a Gulf Air će od sredine decembra dva puta sedmično obavljati letove između Sarajeva i Bahrein-a.

Krajem godine je planirano povećanje frekvencija letova Wizz Air-a, kao i uspostava aviolinija ka gradovima sa kojima do sada Sarajevo nije bilo povezano (Treviso /Venecija , Hamburg, Billund i Malme).

Biznis.ba