BiH

Skaka sa gradonačelnikom Beča: Jačanje saradnje u oblasti turizma i pametnih tehnologija

Autor: Biznis.ba
Skaka sa gradonačelnikom Beča: Jačanje saradnje u oblasti turizma i pametnih tehnologija

Gradovi Sarajevo i Beč će osnažiti saradnju i realizirati zajedničke projekte iz različitih oblasti kulture, turizma, a posebno pametnih tehnologija, poručeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i gradonačelnika Beča Michaela Ludwiga u austrijskoj prijestolnici.

Gradonačelnik Skaka je čestitao kolegi preuzimanje dužnosti prvog čovjeka Beča, te izrazio očekivanje da će dva prijateljska grada produbiti veze te proširiti oblasti zajedničkog djelovanja.

- Imali smo veoma sadržajne i vrlo konkretne razgovore. Razmotrili smo učešće u nekim projektima urbanog razvoja, jačanja turističkih potencijala i saradnju u oblasti primjene pametnih tehnologija – istaknuo je gradonačelnik Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Bilo je govora i organiziranju manifestacija "Dani Sarajeva u Beču", odnosno "Dani Beča u Sarajevu" sa ciljem promocije kulture i turizma, te zbližavanja umjetnika i građana ta dva grada.

Gradonačelnik Skaka je naveo da vrlo ohrabren razgovorima i uvjeren da će i sa novim gradonačelnikom Beča imati čvrtu, kontinuiranu i konkretnu saradnju u obostranom interesu.

Biznis.ba / FENA