BiH

Šta možete vidjeti na svakom koraku tokom ovogodišnjeg SFFa?

Autor: Biznis.ba

Još jedno otvaranje Sarajevo Film Festivala je iza nas. I dok zabave stižu jedna drugu, a posjetioci žure sa jedne projekcije na drugu, jedna stvar se vidi na svakom koraku. IQOS. Nevjerovatno, ali najcool i najčešće viđena pojava ovog Festivala nije telefon, ni obavezni selfie na crvenom tepihu, nego mali, elektronski uređaj, koji je u nešto više od tri mjeseca zavladao Sarajevom, ali i Bosnom i Hercegovinom.

Noć otvaranja Sarajevo Film Festivala je bila rezervirana osim za bosanski crveni tepih i sve uzvanice i za noć koja je postavila nove trendove. Ovaj put, svjedočili smo pojavi da je jedan trend potvrdio svoje mjesto, a riječ je o IQOS-u koji je apsolutni must have.

U potpisu IQOS-a stoji “this changes everything” ili “ovo mijenja sve” i zaista je tako. IQOS je promijenio svijest i način funkcionisanja, tako što je svima pružio mogućnost bolje alternative kada je riječ o pušenju.

Osim pejade prekrasnih odjevnih kombinacija poznatih koji su se našli na otvaranju ovog prestižnog događaja, kompaktnost i činjenica da je defnitivno bolja alternative kada je riječ o pušenju svrstali su IQOS u sam vrh onoga što se viđalo na ovogodišnjem festivalu.

Ono što su i naučna istraživanja potvrdila, a jako je i bitno za događaje poput Sarajevo Film Festivala jeste da, naprimjer, korištenje IQOS-a u zatvorenim prostorijama ne utiče negativno na zrak. Možete nešto osjetiti, ali to nema negativan učinak. Također, svi korisnici su istakli prednost toga da nepušači koji se nalaze oko osobe koja koristi IQOS ne unose štetne hemikalije, kao što bi to bio slučaj sa klasičnim cigaretama.

Sve posjetioce SFF-a u narednim danima očekuje jeste pregršt fimskih ostvarenja, dobre zabave i inspirativnih ljudi, koji će po 25 put ispisati istoriju i zaokružiti još jednu izvanrednu priču gdje poput IQOS-a mogu da kažu “this changes everything”.

(Biznis.ba)